Articole presa

Înotătorii de la VIP san Gym au ajuns la 11 medalii câştigate în doar patru ani de la înfiinţare

* toate acestea au fost adjudecate doar în sezonul de faţă, 2011 * nouă dintre medalii (între care şi un titlu, cea dintâi dintre performanţe) au fost obţinute doar de Bianca Ivacson. Clubul VIP san Gym scapă, neaşteptat de bine, de anonimatul care începuseră să-i acapareze pe tinerii înotători. În cei patru ani, trecuţi de la înfiinţarea grupării, echipa coordonată de profesorul Ovidiu Găleată a strâns 11 medalii, toate doar în sezonul de faţă, 2011. Bianca Ivacson este performera merituoasă a clubului. Sportiva, de numai 14 ani, a adunat de una singură un titlu naţional (medalie de aur în proba de 50 metri liber), patru medalii de argint şi patru de bronz.

Şase medalii la şapte probe, doar în „Naţionalele” juniorilor II

Ultimele prezenţe pe podium, Bianca le-a înregistrat în cadrul Campionatelor Naţionale de juniori II, competiţie desfăşurată la Bucureşti, între 7 şi 10 iulie. Înscrisă la şapte dintre probele finalei categoriei sale de vârstă, pietreanca a luat medalie la şase dintre aceste întreceri. Doar la 100 fluture, sportiva de la VIP n-a urcat pe podium, terminând doar a cincea. În rest, prestaţiile Biancăi Ivacson au fost lăudabile: locul II la 50 metri fluture, la 50 metri liber şi 200 metri liber, respectiv locul III la 100, 400 şi 800 metri liber. „Se poate spune că există un regret şi după aceste reuşite; acela că n-a luat medalie şi în proba de 100 metri fluture. Ar fi fost un fapt excelent să termine cu şapte medalii, la toate cele şapte probe de concurs”, a recunoscut profesorul Ovidiu Găleată.

Au fost şi aşteptări mai mari

Tofan Diana (locul 5 la 200 metri bras şi 6 la 50 metri bras, respectiv Paul Mita (locul 10 la 800 metri liber) au fost ceilalţi doi reprezentanţi ai clubului pietrean, în concursul „Naţionalelor” de la Bucureşti. Antrenorul de la VIP spune că aşteptările erau cu mult mai mari în cazul Dianei.

„Sunt convins şi acum că putea mai mult de atât. Sper ca pe viitor să înţeleagă că trebuie să-şi schimbe, în primul rând, atitudinea. În concursurile oficiale, cel mai bine iese Bianca. Dovedeşte timpi neaşteptat de buni, pe care nu-i reuşeşte nici în antrenamentele de acasă, pe distanţele de concurs, într-un bazin mai mic, de numai 25 de metri. Ceilalţi copii, mi se par inhibaţi, iar datorită emoţiilor foarte mari create de atmosfera competiţiilor oficiale, se pierd. Trebuie să încep să lucrez şi pentru a corecta acest aspect”, completează profesorul Ovidiu Găleată.

Prin susţinerea părinţilor, urmează un cantonament în Bulgaria

Florin Doboş, cu cele două medalii (una de argint şi alta de bronz) câştigate la „Naţionalele” de la Brăila acum două săptămâni, a completat şi el palmaresul reuşitelor înotătorilor pietreni de la VIP, în sezonul 2011. „Dovedim că se face o treabă bună la noi, chiar dacă n-am fost întotdeauna sprijiniţi aşa cum ar fi trebuit”, a mai spus antrenorul Ovidiu Găleată, care-şi va duce echipa, după vacanţa până pe 15 august, într-un cantonament de pregătire la mare. Dar nu pe litoralul românesc, ci în Bulgaria, în staţiunea „Constantin şi Elene”. „Avem acolo toate condiţiile, dar în primul rând şi susţinerea părinţilor”. Diamar Bialuk a rămas singurul sponsor care îi ajută pe înotătorii de la VIP.

de Ciprian Avadanei- ziarul REALITATEA/ 13.07.2011

 

Nataţie – Campionatele Naţionale Brăila: VIP san Gym, din nou pe podium

* Florin Doboş (13 ani) a fost performerul grupării pietrene de nataţie, medaliat cu argint la „Naţionalele” din aceste zile, de la Brăila

Clubul pietrean de nataţie VIP San Gym a avut, din nou, un reprezentant pe podiumul de premiere în cadrul întrecerilor Campionatelor Naţionale. Joi, la Brăila, în cea mai importantă competiţie internă rezervată copiilor cu vârsta între 11-13 ani, pietreanul Florin Doboş (elev la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş”) a terminat pe locul II într-o cursă de rezistenţă, foarte grea: proba de 800 metri liber. Medalia de argint câştigată de Florin reprezintă, în opinia antrenorului Ovidiu Găleată, drept cea mai importantă performanţă a înotătorului său.

Ploaia torenţială a îngreunat concursul din bazinul descoperit

„O ispravă de toată lauda, un rezultat excelent pentru el, ca sportiv, dar mai ales pentru clubul nostru”, susţine profesorul de la VIP san Gym, amnintind şi despre condiţiile vitrege (ploaie torenţială pe timpul competiţiei), la bazinul aflat în aer liber.

Joi, la Brăila, Florin Doboş a devenit al doilea sportiv pietrean medaliat în cadrul unui Campionat Naţional de înot. Prima performanţă a obţinut-o, în primăvară, la Baia Mare, Bianca Ivacson, laureată cu tilul naţional. Izbânda lui Florin Doboş (deşi aceasta a însemnat doar locul II în concurs), a fost înregistrată cu timpul de 9,54 minute. La Brăila, pentru Campionatele Naţionale  rezervate copiilor cu vârsta între 11-13 ani, s-au prezentat cele mai puternice 48 de cluburi din ţară. Concursul a început joi, 30 iunie şi se va încheia duminică 3 iulie.

Echipa de la VIP are 13 sportivi la Brăila

Profesorul Ovidiu Găleată mizează în aceste întreceri pe 13 sportivi legitimaţi la VIP san Gym. Este vorba de Florin Doboş (13 ani), Cosmin Munteanu, Paul Laszlo, Alexandru Nedelcu (12 ani), Ştefan Stoleru, Ricardo Atomei, Andrei Diaconu şi Ştefan Turluianu (11 ani). Secţiunea feminină a clubului pietrean de nataţie este reprezentată de Adina Nastasă, Adeline Bontaş (12 ani), Iustina Pascu, Dana Dăscălescu şi Ioana Dumitrache (11 ani).

Până ieri dimineaţă, sportivii de la VIP mai obţinuseră următoarele rezultate notabile: Adina Nastasă-locul 10 la 50 metri fluture şi locul 9 la 400 metri liber, Florin Doboş-locul 8 la 200 metri spate, Adeline Bontaş-locul 11 la 100 metri bras, Iustina Pascu-locul 10 la 100 metri liber.

„Mă aşteptam la o comportare mai bună din partea celorlalţi copii de la noi”

„Sunt rezultate care vor puncta în clasamentul general al cluburilor participante. Până acum, sunt foarte mulţumit de prestaţia lui Florin Doboş. El este primul şi la învăţătură, în clasa de la Colegiul «Calistrat Hogaş», dar şi la înot. Despre ceilalţi copii care participă la Brăila, mă aşteptam la o comportare mai bună”, a ţinut să completeze profesorul Ovidiu Găleată.

Săptămâna viitoare, trei sportivi pietreni la „Naţionalele” juniorilor II

Antrenorul sportivilor de la VIP san Gym îşi face speranţe la noi rezultate importante, chiar şi la o altă medalie câştigată de sportivii lui, din desfăşurarea următoarelor două zile a competiţiei de la Brăila. Cele mai multe aşteptări pentru prezenţa într-un nou loc pe podium se îndreaptă asupra Iustinei Pascu, în proba de 200 metri liber şi a lui Florin Doboş, pentru finala de 400 metri liber, anunţată duminică.

Săptămâna viitoare, urmează Campionatele Naţionale pentru juniori II, tot în aer liber. La Bucureşti, în cadrul complexului naţional „Lia Manoliu”, gruparea VIP san Gym va fi reprezentată de Bianca Ivacson, Diana Tofan şi Paul Mita.

de Ciprian Avadanei- ziarul REALITATEA/ 02.07.2011

 

Nataţie: VIP san Gym, pe podium la „Cupa Bucovinei”

Cosmin Rotaru, nepotul primarului de la Alexandru cel Bun, s-a dovedit a fi cel mai valoros sportiv al echipei tinerilor înotători de la VIP san Gym, la întrecerile desfăşurate sâmbătă şi duminică la Suceava. În ediţia cu numărul 18 a „Cupei Bucovinei”, pietreanul a reuşit să câştige probele categoriei sale de vârstă, devenind cel mai bun dintre cei născuţi în anul 2004.

„Acest copil a dat dovadă de multă voinţă. Rezultatele de acum, dar mai ales ambiţia care-l caracterizează, ne dau speranţe că va deveni un viitor medaliat în cadrul întrecerilor mult mai importante, campionatele naţionale”, a spus antrenorul de la VIP san Gym, profesorul Ovidiu Găleată.

 

Pentru cei mici, „orice început este dificil”

 

Gruparea pietreană de nataţie s-a numărat între cele 14 cluburi de profil, participante la concursul sfârşitului de săptămână trecut. 204 sportivi înotători, din nouă judeţe, s-au aliniat la întrecerea „Cupei Bucovina”: Aqua Center Buzău, ASC Bistriţa, CS, Delphin şi Atena Sport Club (toate din Constanţa), LPS Baia Mare, LPS Brăila, Nautica, SCM şi LPS Bacău, Universitatea şi SCV Suceava, CSS Târgu Mureş şi VIP San Gym. Delegaţia pietreană a deplasat la Suceava un lot format din 34 sportivi. Între aceştia s-au numărat şi 13 copii care au intrat în grupa de performanţă de numai trei luni. „Fiind prezenţi la primul lor concurs, era normal ca şi emoţiile să fie mari. Orice început este dificil”, şi-a încurajat tânăra echipă, antrenorul Ovidiu Găleată.

 

„Se putea obţine şi mai mult de locul doi”

 

Exceptându-l pe Cosmin Rotaru, ceilalţi înotători de la VIP care au obţinut rezultate bune, au fost: Tudor Muraru, Octavian Apetrei, Andrei Diaconu, Nerina Frangulea, Smaranda Sandovici.

„Pentru noi, a reprezentat un concurs foarte util, mai ales pentru faptul că am avut parte de o concurenţă excelentă, la toate categoriile de vârstă. Peste trei săptămâni ne aşteaptă Campionatele Naţionale de Poliatlon, de la Piteşti (n.n. 25-27 martie). În aceste condiţii, întrecerera de la Suceava a însemnat un bun prilej de a verifica nivelul de pregătire la care am ajuns”, a completat profesorul Ovidiu Găleată. În clasamentul general al cluburilor participante, VIP san Gym a terminat concursul „Cupei Bucovina” pe locul II, după gazdele de la SCV Suceava şi înaintea băimărenilor. „A fost un rezultat onorabil, prin această clasare la general. Sunt convins că se putea obţine şi mai mult de atât, mai ales de la unii sportivi care, din păcate, clachează la concursuri”, a încheiat antrenorul tinerilor înotători de la VIP Piatra Neamţ.

Rezultatele cele mai importante ale sportivilor profesorului Ovidiu Găleată, la „Cupa Bucovinei”, au fost: 10 locuri I la individual, 7 locuri II, 6 locuri III, iar la ştafetă un loc I, 4 locuri II şi două locuri III.

 

Fete:

 

* 13 ani: Diana Tofan: locul I la 100 metri bras, locul II la 100 metri liber şi 200 mixt şi un loc III la 100 metri spate şi 50 metri fluture;

* 12 ani: Adina Nastasă (cel mai bun sportiv al categoriei 1999): locul I la 100 metri liber, 200 metri lixt şi 50 metri fluture;

Adelina Bontaş: locul II la 100 metri bras;

* 11 ani: Dana Dăscălescu (cel mai bun sportiv la categoria 2000): locul I la 50 metri liber, locul II la 100 metri liber şi 50 metri fluture, locul III la 50 metri bras;

Iustina Paşcu: locul I la 100 metri liber şi locul III la 50 metri liber;

 

Băieţi:

 

* 13 ani: Florin Doboş (cel mai bun sportiv la categoria 1998): locul I la 100 metri bras şi 200 metri mixt, respectiv locul II la 100 metri liber şi 100 metri spate;

* 11 ani: Ricardo Atomei: locul III la 50 şi 100 metri liber;

* 7 ani: Cosmin Rotaru (cel mai bun sportiv la categoria 2004): locul I la 50 metri liber şi 50 metri spate.

 

Consiliul Judeţean-Neamţ, Ultraplast şi Parking sunt partenerii echipei înotătorilor de la VIP san Gym, în acest sezon competiţional. Următoarele competiţii la care vor participa elevii profesorului Ovidiu Găleată sunt „Cupa Gheorghe Demeca”, la Baia Mare (5-6 martie), Campionatele Naţionale de Poliatlon (Piteşti, 25-27 martie) şi Campionatele Naţionale de juniori II (Baia Mare, 7-10 aprilie).

de Ciprian Avadanei- ziarul REALITATEA/ 01.03.2011

 

PIETRENII, LIDERI LA GENERAL Natatie- CUPA VIP

Un castig pe toate planurile. Asa a insemnat rezultatul  organizarii editiei cu numarul VI a intrecerilor ” CUPEI VIP” la natatie. Destinata copiilor cu varsta cuprinsa intre 7-16 ani, competitia a fost gazduita sambata, 24.10.2009, in doua reuniuni, la clubul VIPsanGym. Iar la start au ajund toate gruparile de specialitate , din Moldova. 180 de copii provenind de la 10 cluburi au asigurat o atmosfera demna de un adevarat campionat national al copiilor, in concursurile de natatie, la Piatra Neamt.  Organizarea ireprosabila  a gazdelor, precum si sprijinul sponsorilor, au completat reusita totala. Nu intamplator, localnicii au terminat pe primul loc al podiumului  in clasamentul general, cu 199 de puncte. Cei de la VIP au fost urmati de Swim to perfection (Cluj Napoca), in vreme ce bacauanii de la Sport Club au incheiat podiumul cu un total de 126 puncte. Invingatorii celor sapte categorii de varsta, ale celor 34 de probe desfasurate in patru stiluri de inot (50 m spate, bras si fluture, plus stafetele de 4×50 m liber), si nu numai ei, au fost premiati cu medalii, diplome, cupe, tricouri, dulciuri de catre sponsori si organizatori. ” Cred ca a fost cea mai puternica intrecere de acest gen , care s-a desfasurat vreodata la noi in oras. Spun asta, gandindu-ma nu doar la numarul mare de participanti , ci mai ales la modul in care s-a desfasurat  lupta pentru medalii”,

concluzia profesorului Ovidiu Galeata de la VIP. Acesta a apreciat si prestatia elevilor lui. ” Au fost timpi buni si foarte buni, obtinuti, dar in unele locuri se putea si mai bine. Suntem in crestere de forma si tragem sperante la o comportare cel putin in aceiasi nota, pentru intrecerea de la finalul acestei sapatamani”, a completat antrenorul Ovidiu Galeata. Florin Dobos, Catrinel Visan, Octavian Apetrei, Diana Tofan, Bianca Ivacson, Andrei Diaconu si Paul Mita au fost cei pe care antrenorul de la VIP a tinut sa-i evidentieze la finele competitiei. „CUPA VIP” a deschis intrecerile unei noi competitii pe aceasta regiune, ” CUPA MOLDOVEI”, concurs care va continua sambata la Bacau. Din cei 35 de reprezentanti aliniati la start in reuniunile de sambata trecuta, la Bacau , VIP-ul va miza numai pe 27 de copii.

de Ciprian Avadanei- ziarul REALITATEA/ 27.10.2009

„CUPA MOLDOVEI”, in premiera adjudecata de pietreni                                                                                                                           trei dintre inotatorii de 10 si 11 ani ai clubului VIP au izbutit sa aduca primele trofee importante pentru natatia din judetul Neamt

In premiera pentru judetul Neamt, clubul sportiv VIPsanGym a castigat prima editie a „Cupei Moldovei” la natatie, in doua categorii participante :10 si 11 ani. Performanta a fost obtinuta sambata -7 noiembrie, la Suceava, oras ce a gazduit ultima dintre cele tei etape ale intrecerii. Concursul, destinat si celor cu varsta de 8 si 9 ani, a fost deschisa la Piatra Neamt, in 24 octombrie, cu etapa ” Cupei VIP” apoi a continuat la Bacau, in 31 octombrie. Intrecerile de la Suceava au adus si premiile celor sapte cluburi participante. Visan Catrinel, Florin Dobos si Diana Tofan au adus in vitrina cu trofee a clubului VIP primele cupe.Totodata cei trei au fost desemnati si cei mai valorosi sportivi din intreaga zona a Moldovei, in respectivele categorii de varsta. Aparte de trofeele pretioase cucerite, micii inotatori de la VIP s-au ales si cu foarte multe medalii. „Nici nu le mai tin minte numarul” a spus la intoarcere acasa , antrenorul sportivilor nostri. Iustina Pascu, Andrei Diaconu (9 ani), Florin Dobos, Tudor Miron (8 ani), Cosmin Munteanu, Alex Nedelcu, Giulia Harcas, Adina Nastase, Denisa Popa, Octavian Apetrei si mezinul echipei VIP, Alexandru Manole, au fost merituosii medaliati in concursul de la Suceava, din delegatia Nemteana.„Par multe si frumoase rezultate, dar ne asteptam si la mai multe succese din partea celor mici , de opt si noua ani”- a completat antrenorul Ovidiu Galeata.

VIP, intre cele mai valoroase doua cluburi de natatie din Moldova- pentru sportivii nostrii urmeaza mult mai importantul concurs al Campionatelor Nationale de la Bacau. Caracterizeaza drep un succes important al activitatii desfasurate pana acum, victoria celor de la VIP in doua categorii ale ” Cupei Moldovei” la natatie i-a adus pe reprezentantii nostrii intre cele mai valoroase doua cluburi, alaturi de competitorii lui Sport Club Bacau. Cu mult mai importante vot fi, pentru inotatorii de la VIP, concursurile ” Nationalelor”. Acolo se vede adevarata valoare , importanta acumularilor de pana acum. Am facut un pas considerabil inainte prin aceste succese de ultim moment, pentru ca am dovedit o crestere de forma si timpi mai buni de concurs, inregistrati de o intrecere la alta. Dar pentru concursurile „Nationalelor” putem doar sa ne gandim in ascuns la o medalie. Speram la clasari cat mai bune , insa nu abandonam gandul unei prezente pe podium”. Copii de 10 si 11 ani isi vor desfasura etapa „Nationalelor” in 28-29 noiembrie la Bacau. Oras ce va fi gazda intrecerilor si pentru categoriile 11-13 ani- fete, respectiv 12-14 ani- baieti, dar in perioada 16-19 decembrie.

de Ciprian Avadanei- ziarul REALITATEA/ 09.11.2009

VIPsanGym, la cel mai reusit concurs dintre toate participarile

Tineri inotatori de la VIPsanGym au avut parte de cea mai fructuoasa participare, ca si rezultate pana in prezent. Aceasta a fost caracterizarea generala a intregii echipe condusa de antrenorul Ovidiu Galeata, in intrecerile „Cupei Bucovina”, editiei a 16-a. Desfasurata la Suceava in 27 si 28 februarie, competitia a reunit la start, alaturi de inotatori pietreni, sportivi de la alte sapte cluburi, cu tot cu cel al gazdelor de la Scoala Nr. 3 Suceava: CSM Bacau, LPS Bacau, LPS Baia Mare, ASC Schreiner Bistrita Nasaud, Delphin Constanta. In clasamentul final al „Cupei Bucovina”, pentru care au punctat primele trei locuri de la fiecare proba, VIPsanGym a terminat pe primul loc, totalizand 108 puncte. Localnici din Suceava au urmat pe 2, cu 101 puncte, iar LPS Baia Mare pe 3 cu 87 de puncte. Echipa profesorului Ovidiu Galeata a mizat pe un numar de 24 copii, in totalul celor 180 prezenti la startul reuniunilor. Medaliatii de la VIP au fost: categ. 12 ani: Florin Dobos (loc I: 100 m liber, 50 m spate, 50 m bras, 100 m mixt; loc II la 50 m liber si loc III LA 50 M fluture); Diana Tofan (loc I: 100 si 50 m liber, 50 m spate, 50 m bras, 100 m mixt, loc II: 50 m fluture); categ. 11 ani: Cosmin Munteanu (loc I: 100 m liber; loc II: 50 m fluture, 50 m liber);Catrinel Visan ( loc II: 50 spate; loc III: 50 m fluture, 100 m liber); Adeline Bontas ( loc I: 50 m bras); categ. 10 ani: Ricardo Atomei (loc II: 50 m bras); Iustina Pascu (loc II: 50 m liber; loc III: 50 m fluture, 50 m spate); categ. 9 ani: Ioana Urda ( loc II: 50 m bras; loc III: 50 m liber, 50 m spate); categ. 8 ani: Alexandro Manole (loc II: 50 m liber, 50 m bras, loc III: 50 m spate); stafete 4×50 m mixt (loc II: fete 2000, baieti 2000, fete 1999, fete 1998; loc III: baieti 1999) stafete 4×50 m liber ( loc I: 1999 baieti, 2000 fete, 1998 baieti, loc III: 1998 fete)

de Ciprian Avadanei- ziarul REALITATEA/ 04.03.2010

SPERANTE LA UN LOC IN PRIMELE 8 DIN TARA-  Prezenta sportivilor legitimati la unele dintre cele mai puternice cluburi din inotul romanesc, precum Baia Mare, Constanta si Bacau, a ridicat mult gradul competitiei sucevene.” Cel mai mult ne bucura  nu neaparat faptul ca am terminat invingatori in clasamentul general, ci timpii foarte buni pe care i-au reusit copii nostri. S-au autodepasit, dar succesul vine si ca urmare a rezultatului antrenamentelor, respectiv a formei lor sportive foarte bune, obtinute in aceasta perioada a iernii. Avem la club sportivi ce-au progresat, aproape toti, foarte mult; de aici si faptul ca aceasta participare a insemnat cel mai reusit concurs dintre toate cele la care am participat, de la infiintare” spune antrenorul Ovidiu Galeata. Rezultatele de la „Cupa Bucovina”, lasa destule sperante ca in urmatoarele Campionate, inotatorii de la VIPsanGym vor reusi sa termine intre primele opt cluburi din tara. „Ar fi ceva extraordinar pentru noi, un club mic, aparut de foarte putin timp, intr-un oras fara traditie pentru inotul romanesc” a concis profesorul Ovidiu Galeata. La finele saptamanii viitoare, in 13 si 14 martie, sportivii de VIPsanGym vor participa la o intrecere similara celei de saptamana trecuta, dar la Baia Mare. La viitoarele reuniuni sunt asteptati la start si copii cu varste mai mari. Luna lui „martisor” se va incheia pentru inotatorii pietreni dupa Campionatele Nationale de Poliatlon, concurs anuntat la Pitesti in 26-28 martie, pentru categoriile fete: 11-12 ani, respectiv baieti: 11-13 ani.

de Ciprian Avadanei- ziarul REALITATEA/ 04.03.2010

INCA UN PAS SPRE CASTIGAREA PRIMEI MEDALII DE ” NATIONALE „

Clubul pietrean VIPsanGym castiga din nou o imagine buna pentru oras si judet, in performanta micilor inotatori. La finalul concursului Cupa „Gh. Demeca”, desfasurat sambata si duminica in orasul Baia Mare, doua dintre reprezentantele gruparii noastre, Bianca Ivacson si Diana Tofan, au fost desemnate cele mai valoroase sportive la nivelul categoriei lor de varsta: 13, respectiv 12 ani. ” Este un lucru extraordinar, tinand cont de numele sportivelor contracandidate. Practic, cele doua fete ale noastre au reusit sa depaseasca pe unele dintre sportive care nu mai departe de luna decembrie a anului trecut obtineau medalii de bronz la <>”, a declarat antrenorul performerelor de la VIPsanGym, Ovidiu Galeata. „Chiar si eu am ramas surprins cat de mult se munceste in performanta, pentru sectia de inot a clubului nostru. Se fac si sacrificii mari, insa rasplata nu intarzie sa apara. Cel mai mult, ne-am bucura pentru o medalie castigata la Campionatele Nationale. Cred ca ar fi cea mai mare recompensa pentru activitatea inceputa aici”, a completat Petre Slavitescu, managerul general de la VIP.

de Ciprian Avadanei- ziarul REALITATEA/ miercuri, 17 martie 2010