Tel: 0233.210292 / 0233.210293
Email: vipsangym@yahoo.com

Aquafitness

DSC_0006
Gimnastica in apa presupune efectuarea unor exercitii similare celor dintr-un program in sala, dar intr-un ritm mai lent, care creste eficienta exercitiilor. Apa opune o rezistenta de 12 ori mai mare decat aerul, astfel stress-ul asupra articulatiilor fiind mult mai mic, miscarile sunt mai putin bruste, in timp ce rezistenta naturala a apei asigura eficienta programului antrenand toti muschii corpului. Un exercitiu efectuat in apa echivaleaza cu 10 exercitii pe sol.

Exercitiile in apa consta in miscari combinate de brate si picioare (exercitii imprumutate din cadrul claselor normale de aerobic), de regula pe ritmul muzicii folosind echipament aditional (gantere , bastoane). Totul va fi facut sub indrumarea dinamica si energica a unui antrenor situat  in fata grupului.

AVANTAJE:

•    Este un sport pe care il pot practica atat femeile cat si barbatii…indiferent de varsta. (inclusiv femei insarcinate si persoane de varsta a treia)
•    Prin aceste exercitii sunt angrenati toti muschii corpului si sunt stimulati cei patru factori esentiali pentru o conditie fizica buna: puterea, mobilitatea, coordonarea si rezistenta.
•    Solicita grupele musculare mai intens decat fitness-ul pe uscat, cu un efort mai mic. Combina sportul cu hidromasajul, deosebit de benefic in restabilirea tonusului muscular si combaterea celulitei.
•    Nu necesita calitati sportive deosebite si poti sa-l practici chiar daca nu stii sa inoti. Oricare ar fi nivelul de pregatire generala, acest gen de exercitii iti va da energia necesara pentru a te simti în maximum de forma.
•    Este perfect pentru persoanele care nu au mai practicat niciodata activitati sportive si au muschii si articulatiile blocate de sedentarism.
•    Este foarte eficace pentru persoanele care vor sa se mentina in forma.
•    Imbina utilul cu placerea de a te “balaci”, avand un efect relaxant. Fondul muzical care insoteste lectia, induce, si el, o stare de bine atat fizic cat si mental.
•    Spre deosebire si în plus fata de aerobic sau lucrul la aparate, aqua-gymul beneficiaza de aportul unui mediu aparte, apa, care usureaza greutatea corpului. În acest fel si persoanele supraponderale, gravidele si cei cu deficiente fizice pot practica acest gen de gimnastica.
•    Apa incalzita la temperatura de 29, 30 de grade, ajuta la eliberarea tensiunilor articulare si musculare dar si la eliminarea lichidelor acumulate in organism prin actiunea mecanica a masajului hidric dar si a efectului de osmoza (schimb).

 Program : LUNI, MIERCURI, VINERI 18.00-19.00 

 Nr. sedinte  Pret/lei
 8  150.00
 Ocazional  20.00

– sedinta 60 min

.DSC_0006 DSC_0015

DSC_0018

Aquafitness

Gimnastica in apa presupune efectuarea unor exercitii similare celor dintr-un program in sala, dar intr-un ritm mai lent, care creste eficienta exercitiilor. Apa opune o rezistenta de 12 ori mai […]

Read More
Cursuri inot

Inotul este singurul sport recomandat de catre specialisti pentru copiii pana-n 10 ani pentru ca muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate, reducandu-se […]

Read More
Kinetoterapia

Reprezinta un ansamblu de tehnici si metode special concepute pentru fiecare persoana in parte corelat cu afectiunea de care sufera pentru ai asigura un program de recuperare  eficient.  Durata sedintei […]

Read More
Masaj sportiv

Ajuta in orice sport sau forma de exercitiu. Reduce oboseala fiziologica si ajuta in recuperarea dupa antrenament, masajul faciliteaza un antrenament calitativ superior, favorizand astfel o mai buna performanta si […]

Read More
Piscina

Inotati pentru a fi in plina forma! Inotul este cea mai completa activitate fizica prin care puteti scapa de stres si oboseala. In plus, apa stimuleaza circulatia sangvina si tonifica […]

Read More