SOLAR- Frumusete si sanatate sub soare. Bronzarea la solar difera de bronzarea naturala prin timpul de expunere si prin modalitatea de control a razelor ultraviolete (UV), tocmai pentru a reduce pericolul de provocare a arsurilor.
Daca pentru un bronz natural sanatos trebuie sa stati la plaja doar dimineata pâna la ora 10.30-11.00 si dupa-amiaza, dupa ora 16.00, pentru a ne feri de razele infrarosii, solariile filtreaza razele UV. De asemenea, bronzatul la solar permite o expunere completa, iar rezultatul este un bronz mai uniform. „La soare ne expunem necontrolat, nu putem doza energia de expunere.
Ultravioletele ajuta corpul sa produca vitamina D care da forta corpului. Persoanele care isi petrec mult timp la soare sunt mai optimiste si active.
Procesul de bronzare si energia produsa de bronzul natural sau cel de la solar este aceeasi, însa difera spectrul de lumina. Alte beneficii ce diferentiaza cele doua tipuri de bronzare sunt confortul, intimitatea, relaxarea si nu în cele din urma mediul controlat (eliminarea prafului sau nisipului, chimicalele si alte particule prezente în exterior). Bronzarea la solar elimina variabile precum anotimpul, timpul, conditiile atmosferice.
Alunitele, cicatricile, petele si alte leziuni cutanate trebuie obligatoriu acoperite in timpul sedintelor de bronzare. In caz contrar, ele pot cauza aparitia pistruilor sau dilatatiilor vasculare. Femeile insarcinate ar trebui sa evite solarul pe toata durata sarcinii.
Nu mergeti la plaja daca in ziua respectiva ati fost la solar.
Nu priviti niciodata lampile splarului atunci cand acesta este in functiune.
De asemenea nu folositi solarul cand sunteti la menstruatie.
Medicii dermatologi recomanda evitarea solarului persoanelor cu hipertensine arteriala, a celor sub 16 ani si a celor peste 60 de ani. Pe de alta parte, acestia recomand utilizarea terapiei prin lumina persoanelor cu acnee, dermatita seboreica sau psoriasis.
Daca va hotarati pentru o bronzare la solar este bine sa incepeti treptat, incepand cu o expunere de 3-5 minute si continuand in sedinte progrsive pana la 20-30 de minute.
Nu se indica sa mergeti la mai mult de 10 sedinte in 2-3 spatamani. Respectati timpul de bronzare specific pentru fiecare tip de ten.
Pentru mentinerea unui bronz frumos sunt suficiente doua sedinte pe saptamana iar din punct de vedere al sanatatii nu trebuie sa depasiti aproximativ 50 de sedinte pe an.
Acceleratorii de bronz nu doar ajuta la un bronz rapid si uniform, deoarece stimuleaza secretia naturala de melamina, dar hidrateaza foarte bine pielea, actionand ca un scut impotriva dezhidratarii si ridurilor.