Din nefericire, mulți oameni din secolul XXI se luptă cu supraponderabilitatea sau obezitatea. Știați că, din 2010 până în 2020, procentul de persoane obeze din lume a crescut cu până la opt procente? Împreună cu obezitatea apar boli precum cancerul, bolile de inimă, ateroscleroza, diabetul, hipertensiunea și multe altele. Din păcate, dar odată ce apare problema obezității, este greu să scapi de ea, mai ales fără un sprijin precum suplimentele. Aici intervine African Mango, un supliment alimentar conceput pentru a susține procesul de lipoliză, cu alte cuvinte, arderea grăsimilor nedorite din corpul nostru. În plus, African Mango are un efect pozitiv asupra sănătății noastre, scăzând colesterolul și tensiunea arterială. Dacă asta nu era de ajuns, acest supliment alimentar favorizează descompunerea trigliceridelor și procesele biochimice implicate în scăderea așa-numitului „colesterol rău” LDL.

NU AȘTEPTA! CUMPĂRAȚI ACUM. PROMOVARE -50%

Ce este celebrul mango african?

De fapt, numele „Mango african” este un nume comun. Numele său complet este Irvingia gabonensis în latină, sau eventual mango sălbatic, datorită faptului că crește pe copaci sălbatici care ating până la 40 de metri înălțime. Rețineți că mango african nu are nimic în comun cu fructele pe care le cumpărăm în magazin. Este important să se facă distincția între aceste două plante diferite – una pentru mâncare, cealaltă are multe proprietăți, care sunt folosite cu plăcere de companiile farmaceutice și cosmetice. Datorită proprietăților sale de oxidare a grăsimilor, acesta este folosit în producția de suplimente alimentare. De asemenea, ajută la dezechilibrul hormonal datorită cantității mari de minerale și vitamine pe care le conține. De asemenea, trebuie să acordați atenție cantității uriașe de fibre alimentare în care sunt bogate semințele de mango african. Nigerienii, a căror patrie abundă în copaci sălbatici pe care cresc mango african, consumă de ani de zile varianta uscată ca parte a dietei lor zilnice. În plus, s-a constatat că fibrele din semințele plantei care crește pe arborii africani sălbatici îi ajută pe utilizatori să gestioneze simptomele dureroase ale diabetului de tip doi. A fost realizat un studiu în care pacienții cu diabet de tip II au luat patru grame de fibre din semințe de mango african, dizolvate într-o sută de ml de apă, în fiecare zi, timp de o lună. Rezultatul acestui experiment a fost o îmbunătățire a stării de sănătate a pacienților. Această îmbunătățire s-a manifestat:

– îmbunătățirea markerului LDL-C;

– o creștere a colesterolului HDL;

– scăderea nivelului de glucoză din sânge;

– scăderea trigliceridelor.

Mango african ca supliment alimentar

Mango sălbatic și-a câștigat faima în întreaga lume datorită proprietăților sale minunate, ceea ce a dus la introducerea unor suplimente alimentare care garantează pierderea în greutate, tocmai datorită utilizării mangoului african în compoziția lor. Bineînțeles, au existat multe studii științifice pe această temă pentru a vedea dacă astfel de suplimente funcționează cu adevărat așa cum promite producătorul. Primul astfel de studiu, din 2005, a fost realizat pe 40 de persoane care se luptă cu problema obezității, acestea având vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Evident, femeile însărcinate, bolnavii cronici și persoanele care iau în mod constant medicamente nu au fost admise în studiu. Din cele patruzeci de persoane de mai sus, a fost selectat un grup de douăzeci, cărora li s-a administrat un supliment alimentar care conținea 350 mg de extract de mango african în cadrul studiului. Aceștia au trebuit să ia comprimatele timp de o lună, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese. De asemenea, era important ca ei să bea comprimatele cu apă caldă. Restul persoanelor, toate cele douăsprezece, au primit tablete umplute cu tărâțe, despre care, bineînțeles, nu au fost informate și le-au luat crezând că iau tablete cu mango african. Ei au luat tabletele exact în aceleași condiții și pentru aceeași perioadă de timp ca și ceilalți douăzeci și opt. Toți participanții la experiment au fost atent observați, examinați, măsurați și cântăriți. Studiul a constatat că grupul care a luat de fapt suplimentul cu mango sălbatic a pierdut în medie până la 2,37% din greutatea corporală. Grupul care a luat tabletele umplute cu tărâțe de ovăz și-a redus greutatea corporală doar cu 1,32%. Mai mult, studiul a observat că cei care au luat supliment cu mango african au încheiat experimentul cu niveluri mult mai scăzute de trigliceride, colesterol total și colesterol LDL. Celălalt grup de persoane, în schimb, nu a avut un astfel de efect. Un alt studiu important privind extractul de mango african în contextul proprietăților de slăbire a avut loc în 2009. În acest caz, au fost testate 102 persoane. Pacienții aveau vârste cuprinse între 19 și 50 de ani, plus că erau obezi sau supraponderali. Prima jumătate dintre subiecți a primit un supliment alimentar atent formulat, conținând 150 mg de mango african, timp de zece săptămâni. Celorlalți li s-au administrat pilule neambalate. Medicii au testat cu atenție ambele grupuri de persoane pentru colesterol, greutate, nivel de grăsime și nivel de lipide. Și în acest studiu a reieșit că cei care luau extractul de mango african aveau un nivel mai scăzut de grăsime corporală, colesterol și lipide. Nimic de acest gen nu a fost observat în grupul opus de pacienți.

DOAR ASTĂZI PROMOȚIE. PROMOVARE -50%

Critici la adresa Mango african

Cu toate acestea, în 2013, un grup de medici a decis să analizeze toate cercetările privind suplimentarea cu mango african și a făcut o analiză medicală a tuturor studiilor. Aceștia au luat sub microscop trei studii clinice controlate care au analizat în mod evident efectele extractului de mango african asupra pierderii în greutate, a pierderii de grăsime sau a nivelului de colesterol. Din cele de mai sus știm că studiile au dovedit efectele pozitive ale extractului de Irvingia gabonensis asupra sănătății și a pierderii în greutate la pacienți. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, medicii care au făcut analiza au considerat că studiile efectuate și rapoartele acestora au fost sub standardele medicale. Potrivit acestora, efectul mangoului african asupra pierderii în greutate este nedeterminat. Acest grup de medici a concluzionat că sunt necesare studii mai precise și mai bine raportate pentru a determina efectele reale ale mangoului sălbatic asupra pacienților.

De ce are mango african proprietăți de pierdere în greutate?

Mango african are un conținut ridicat de fibre în el, faptul este că ajută la eliminarea grăsimilor din organism și leagă colesterolul. Efectul acestor procese poate duce la efecte de pierdere în greutate. Un alt aspect este reducerea poftei de mâncare ca urmare a creșterii senzației de sațietate prin administrarea de suplimente alimentare care conțin mango african. Studiile au dovedit, de asemenea, că extractul de mango african are proprietăți care îmbunătățesc sensibilitatea la leptină la persoanele obeze. Din păcate însă persoanele obeze sunt adesea rezistente la acest hormon, care este responsabil pentru tăierea foamei în creier. Deoarece suplimentele de slăbit îmbogățite cu mango african îmbunătățesc această sensibilitate, foamea mentală va dispărea, ceea ce va facilita utilizatorilor menținerea unui deficit caloric.

CUMPĂRAȚI ACUM 2+1.PROMOVARE -50%

Există efecte secundare la administrarea suplimentelor îmbogățite cu extract de mango african?

Nu au existat multe cazuri în care pacienții au raportat efecte secundare în urma administrării acestui produs. Cu toate acestea, singurele efecte secundare posibile sunt durerile de cap, diareea, balonarea, insomnia și durerile de cap. De asemenea, rețineți că astfel de suplimente afectează în mod semnificativ nivelul zahărului din sânge și al tensiunii arteriale, așa că, dacă aveți probleme cu tensiunea arterială sau sunteți diabetic, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente de slăbit cu extract de mango african. Un alt aspect este că trebuie să vă feriți de extractul de mango african în combinație cu diverse medicamente pe bază de plante și este imperativ să vă consultați medicul și în acest caz. În plus, merită să ne amintim că femeile însărcinate, femeile care alăptează și persoanele care nu au împlinit vârsta de optsprezece ani nu ar trebui să ia astfel de suplimente alimentare. De asemenea, nu uitați să nu depășiți doza zilnică admisă de producător pentru acest supliment, deoarece pot apărea efecte secundare.

Udostępnij

O autorze

Mă numesc Teresa Torp și sunt absolventă a Școlii de Dietetică de la Harvard din România. Am absolvit 7 ani de studii în psihologia adulților și dietetică. De aproape 15 ani ajut oamenii cu diverse probleme de sănătate (pierdere în greutate, creștere musculară, probleme erectile, probleme de piele). Am petrecut ultimii ani cercetând și alegând cele mai bune suplimente de pe piață, astfel încât acestea să fie perfecte pentru persoanele care folosesc cunoștințele mele descrise pe acest blog. Toate informațiile pe care le ofer pe acest site sunt susținute de cercetări și de cunoștințele mele. Specialitatea mea este obezitatea și problemele de piele (acnee, piele uscată sau grasă). Dacă aveți o problemă cu oricare dintre aceste lucruri, ați ajuns la locul perfect. Cu cunoștințele și experiența mea, vom rezolva problema dumneavoastră.